Malzemeler
2 su bardağı filtre kahve (kahve derecesini kendinize göre belirleyin)
100 gr. + 1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı konyak (isteğe bağlı)
4 yumurta sarısı
2 adet vanilya
450 gr. mascarpone peyniri
230 gr. krema
24 adet kedi dili
Kakao
Yapılışı
- Filtre kahve sıcakken 1 yemek kaşığı şekeri içinde eritin ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- Yumurta sarılarını 1 adet vanilya ve şeker ile birlikte benmari usulü kremamsı bir kıvam alana kadar ocağın üstünde karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.
- Kremayı bir adet vanilya ile hacim alana ve katılaşana kadar çırpın.
- Yumurtalı karışıma mascarpone peynirini yedirin, pürüzsüz hale getirin.
- Daha sonra çırptığınız kremayı ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru bastırmadan karıştırın.
- Soğuttuğunuz kahveye konyağı koyun, karıştırın.
- Kedi dillerini kahveli karışıma sokun ve kalıba yerleştirin. (kedi dilini kahveli karışımda çok uzun müddet tutmayın yumuşacık olup dağılabilir. Hemen sokun ve çıkarın o zaten hızlıca çekiyor)
- Kedi dilini koyduktan sonra kremayı sürün ve bunu bir kez daha tekrarlayın. En üste kakao serpiştirin.
Afiyet Olsun :)