6 adet yerli muz
Pandispanya İçin
6 yumurta (oda sıcaklığı)
1.5 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı ılık su
2 su bardağı un
Kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
Vanilya
Islatmak İçin
100 gr. şeker
100 ml. su
Pastacı Kreması için
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
40 gr. tereyağ
5 yumurta sarısı
Çikolata Kreması İçin
400 gr. sütlü çikolata
300 gr. krema
300 gr. krema
5 gr. kakao
Vanilya
Yapılışı
- Öncelikle fırını 170°C ye ayarlayın.
- Pandispanya İçin; yüksek devirde yumurta ve şekeri 15 dakika çırpın. Ilık suyu ekleyip devam edin.
- Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Düşük devirde yavaş yavaş karışıma ekleyin. Kelepçeli kalıba koyduktan sonra 3 kere yere vurun.
- İlk 20 dakika 170°C de pişirin. Sonra 150°C ye indirin ve 20-30 dakika daha pişirin.
- Pastacı Kreması İçin; yumurtayı şekerle çırpın. Geri kalan bütün malzemeyi ekleyin ve ocağa alın. Kıvamı yoğunlaşana ve kabarcıklar çıkana kadar pişirin.
- Çikolata Kreması; krema, vanilya ve kakaoyu karıştırın. Ocağa alın kaynatın. Karışımı çikolataların üstüne dökün, eritin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Islatmak İçin; şeker ve suyu tencerede sadece şeker eriyene kadar ısıtın.
- Birleştirme; bütün malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Kekleri 4 kat olacak biçimde kesin. Her katı ılık şerbetle ıslatın. Arasına ilk olarak çikolatadan bir kat sürün. Sonra dilimlediğiniz muzları dizin ve üstüne pastacı kremasını sürün. Bunu 4 kat için tekrarlayın. En son kalan çikolata kremasıyla bütün çevresini sıvayın. Biraz dolapta dinlendirin. Son olarak üst kremasını dökün.