ŞEKERSİZ GRANOLA


Malzemeler

200 gr. yulaf
70 gr. tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı tuz
100 gr. tereyağ (eritilmiş)
80 gr. pekmez
80 gr. bal
Vanilya
50 gr. ceviz 
50 gr. kuru yaban mersini
50 gr. kuru üzüm
50 gr. kuru kayısı
Yapılışı
  1. Öncelikle fırını 200°C ye ayarlayın. Sadece yulafı 5 dakika pişirin.
  2. Daha sonra 150°ye indirin.
  3. Çıkardığınız yulafa un, tarçın, zencefil, muskat ve tuzu ekleyin; bir kaşık yardımıyla karıştırın. 
  4. Erimiş tereyağını ekleyin bir tur daha karıştırın.
  5. Pekmez, bal ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.
  6. Kırılmış cevizi, yaban mersinini, kuru üzümü ve küçük parçalara ayırdığınız kuru kayısıyı ekleyin. İyice karışana kadar karıştırın.
  7. Pişireceğiniz kalıbın içerisine yağlı kağıt koyun ve harcı döküp 30 dakika pişirin. (Kalıbınız dikdörtgen veya kare olsun. Ama boyunu size bırakıyorum kalın seviyorsanız küçük kalıba, ince seviyorsanız büyük kalıba dökün.)

                                                         Afiyet Olsun :)