HURMALI CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler

150 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya
3-3.5 su bardağı un

İç Harç İçin

Hurma
Ceviz
Kuru üzüm
Tarçın
Yapılışı

  1. İç Harç İçin; hurma, ceviz, kuru üzüm ve tarçını robottan geçirin.
  2. Hamur için; tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya, unun yarısı ve kabartma tozunu yoğurun. 
  3. Unun kalan yarısını yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelince durun.
  4. Şekil verirken limon sıkacağının iç kısmını yağlayın ve buzdolabı poşeti ya da streç film ile içini kaplayın.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval biçimde içine yerleştirin; elinizle şekil verin. En yüksek kısımlarını altına kapak gibi kapatın. Limon sıkacağını ters çevirip masaya vurun.
  6. Tamamen şekil verdikten sonra 170°C de 15-20 dakika pişirin.
  7. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)