Malzemeler
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya
3-3.5 su bardağı un
İç Harç İçin
Hurma
Ceviz
Kuru üzüm
Tarçın
Yapılışı
- İç Harç İçin; hurma, ceviz, kuru üzüm ve tarçını robottan geçirin.
- Hamur için; tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya, unun yarısı ve kabartma tozunu yoğurun.
- Unun kalan yarısını yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelince durun.
- Şekil verirken limon sıkacağının iç kısmını yağlayın ve buzdolabı poşeti ya da streç film ile içini kaplayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval biçimde içine yerleştirin; elinizle şekil verin. En yüksek kısımlarını altına kapak gibi kapatın. Limon sıkacağını ters çevirip masaya vurun.
- Tamamen şekil verdikten sonra 170°C de 15-20 dakika pişirin.
- Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)