ŞEKERPARE

Malzemeler

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (oda sıcaklığı)
Kabartma tozu
6 yemek kaşığı irmik
4 su bardağı un

Şerbet İçin

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı
  1. Öncelikle bu tariften yaklaşık 60 tane çıkıyor.
  2. Hamur için; tereyağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve irmiği karıştırın.
  3. Unu eleyerek ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 180 C°lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbet İçin; şeker ve suyu kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve 3 dakika daha kaynatın.
  6. Fırından çıkardığınız şekerparelere dökün. Üstü örtülü biçimde 4 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun :)