Malzemeler
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (oda sıcaklığı)
Kabartma tozu
6 yemek kaşığı irmik
4 su bardağı un
Şerbet İçin
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Öncelikle bu tariften yaklaşık 60 tane çıkıyor.
- Hamur için; tereyağ, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve irmiği karıştırın.
- Unu eleyerek ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 180 C°lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet İçin; şeker ve suyu kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve 3 dakika daha kaynatın.
- Fırından çıkardığınız şekerparelere dökün. Üstü örtülü biçimde 4 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun :)