1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
100 gr. tereyağ (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
Vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un
İç Harçı İçin
Balkabağı Püresi
Süslemek İçin
İplik
Karanfil
Yapılışı
- Balkabağı püresini küçük toplar halinde buzlukta dondurun.
- Kurabiye İçin; bütün malzemeyi karıştırın ve yoğurun.
- Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar olacak şekilde koparın, içine donmuş püreyi koyun ve yuvarlayarak kapatın.
- Uzun bir iplik alın ve hamurun altına yerleştirin. Altını üstünü çevire çevire 8 parça oluşturun. Ben videoda görünsün diye renkli ip kullandım siz beyaz kullanın. İpi ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak biçimde bağlayın. Tam ortasına karanfili koyun ve bastırın.
- 180°C de 15-20 dakika pişirin.
- Hafif ılındıktan sonra ipleri kesebilirsiniz.