BALKABAĞI KURABİYESİ

Malzemeler

1 yumurta
 1 yemek kaşığı sirke
100 gr. tereyağ (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
Vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un

İç Harçı İçin

Balkabağı Püresi

Süslemek İçin

İplik 
Karanfil
Yapılışı
  1. Balkabağı püresini küçük toplar halinde buzlukta dondurun.
  2. Kurabiye İçin; bütün malzemeyi karıştırın ve yoğurun.
  3. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
  4. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar olacak şekilde koparın, içine donmuş püreyi koyun ve yuvarlayarak kapatın.
  5. Uzun bir iplik alın ve hamurun altına yerleştirin. Altını üstünü çevire çevire 8 parça oluşturun. Ben videoda görünsün diye renkli ip kullandım siz beyaz kullanın. İpi ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak biçimde bağlayın. Tam ortasına karanfili koyun ve bastırın.
  6. 180°C de 15-20 dakika pişirin.
  7. Hafif ılındıktan sonra ipleri kesebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)