½ demet dereotu
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4-5 damla limon suyu
2 yumurta (birinin sarısı üstlerine)
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı toz şeker
Kabartma Tozu
5.5-6 su bardağı un
Beyaz peynir
Çörek otu
YAPILIŞI
- Dereotunu ince ince doğrayın.
- Çörek otu, bir yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- Unu yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyin. 10 dakika dinlendirin.
- Hamura istediğiniz şekli verdikten sonra ezdiğiniz beyaz peyniri içine doldurup kapatın.
- Üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu gezdirin.
- 175°C de üstleri ve altları iyice kızara kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.