DEREOTLU BEYAZ PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER

½ demet dereotu
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4-5 damla limon suyu
2 yumurta (birinin sarısı üstlerine)
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı toz şeker
Kabartma Tozu
5.5-6 su bardağı un
Beyaz peynir
Çörek otu
YAPILIŞI
  1. Dereotunu ince ince doğrayın.
  2. Çörek otu, bir yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyin. 10 dakika dinlendirin.
  4. Hamura istediğiniz şekli verdikten sonra ezdiğiniz beyaz peyniri içine doldurup kapatın.
  5. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu gezdirin.
  6. 175°C de üstleri ve altları iyice kızara kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)