İKİ RENKLİ TATLI ÇÖREK

Malzemeler

1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı erimiş tereyağ 
Kakao
Yoğurt


Yapılışı
  1. Maya, şeker ve sütü karıştırın; mayayı eritin.
  2. Üzerine tuz, yumurta ve erimiş tereyağını ekleyin.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun.
  4. Hamuru ikiye ayırın ve bir tanesine kakaoyu ekleyin. Üzerlerini streç filmle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Merdane yardımıyla hamuru açın ve ufak bir kapak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  6. Küçük kek kalıplarının içini yağlayın ve bir sade bir kakaolu olmak üzere yan yana dizin. Üzerine yoğurt sürün. O şekilde 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  7. 170°C lik fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)