1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
Kakao
Yoğurt
Yoğurt
Yapılışı
- Maya, şeker ve sütü karıştırın; mayayı eritin.
- Üzerine tuz, yumurta ve erimiş tereyağını ekleyin.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun.
- Hamuru ikiye ayırın ve bir tanesine kakaoyu ekleyin. Üzerlerini streç filmle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Merdane yardımıyla hamuru açın ve ufak bir kapak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Küçük kek kalıplarının içini yağlayın ve bir sade bir kakaolu olmak üzere yan yana dizin. Üzerine yoğurt sürün. O şekilde 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 170°C lik fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)