400 gr. Koyulaştırılmış Süt
180 gr. tam yağlı süt
175 gr. krema
170 gr. bitter çikolata
1/4 su bardağı kakao
2 yemek kaşığı süzülmüş türk kahvesi
Vanilya
Bir tutam tuz
5 çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soğuk su
- Nişasta ve suyu küçük bir kapta nişasta eriyene kadar karıştırın; bir köşede kalsın.
- Koyulaştırılmış süt, süt ve kremayı tencerede kaynama noktasına getirin.
- Kaynamaya başlayınca ateşten alıp içine çikolata, kakao, türk kahvesi, vanilya ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeler eriyene kadar karıştırın.
- Nişastalı karışımı çikolatalı karışıma dökün.
- Tencereyi yüksek orta ateşe oturtun ve 8 dakika pişirin. Devamlı karıştırın, diplerini iyice sıyırın.
- Donduracağınız kapta üzeri açık şekilde oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığına geldiğinde tel çırpıcı yardımıyla üzerinde oluşan kabuğu kendisine yedirin. 4-6 saat buzdolabında soğutun.
- Daha sonra tekrar oluşan kabuğu yedirip buzlukta 8 saat dondurun.