ÇİKOLATALI DONDURMA

Malzemeler

180 gr. tam yağlı süt
175 gr. krema
170 gr. bitter çikolata
1/4 su bardağı kakao
2 yemek kaşığı süzülmüş türk kahvesi
Vanilya
Bir tutam tuz
5 çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı soğuk su
Yapılışı
  1. Nişasta ve suyu küçük bir kapta nişasta eriyene kadar karıştırın; bir köşede kalsın.
  2. Koyulaştırılmış süt, süt ve kremayı tencerede kaynama noktasına getirin.
  3. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp içine çikolata, kakao, türk kahvesi, vanilya ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeler eriyene kadar karıştırın.
  4. Nişastalı karışımı çikolatalı karışıma dökün.
  5. Tencereyi yüksek orta ateşe oturtun ve 8 dakika pişirin. Devamlı karıştırın, diplerini iyice sıyırın.
  6. Donduracağınız kapta üzeri açık şekilde oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  7. Oda sıcaklığına geldiğinde tel çırpıcı yardımıyla üzerinde oluşan kabuğu kendisine yedirin. 4-6 saat buzdolabında soğutun. 
  8. Daha sonra tekrar oluşan kabuğu yedirip buzlukta 8 saat dondurun.
Afiyet Olsun :)