Krep İçin
150 gr. un
20 gr. kakao
20 gr. pudra şekeri
2 yumurta
450 ml. süt
Vanilya
Labneli Krema İçin
1 su bardağından biraz az frambuaz
250 gr. labne peynir
80 + 20 gr. pudra şekeri
75 gr. krem şanti
150 ml. su (soğuk)
Yapılışı
- Krep İçin; un, kakao, pudra şekeri ve vanilyayı eleyin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve sütü karıştırın.
- Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teliyle homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışımı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Krepi pişiriceğiniz tavayı ısıtın ve peçete yarımıyla yağlayın. Daha sonra krepleri arkalı önlü pişirin.
- Labneli Krema İçin; hazır krem şantiyi soğuk suyla katı kıvama gelene kadar çırpın.
- Labne ve 80 gr. pudra şekerini ekleyip pürüzsüz hale getirin.
- Frambuazı 20 gr. pudra şekeriyle blenderdan geçirin ve labneli karışıma ekleyin.
- Ben kreplerin etrafını tencere kapağıyla kestim düzgün biçimde olsun diye. Daha sonra her kata 1-2 yemek kaşığı kremada ekledim, her kat için bunu tekrarladım. Kreplerden kestiğim parçaları da süs olarak kullandım.