ÇİKOLATALI KREP PASTA


Malzemeler

Krep İçin

150 gr. un
20 gr. kakao
20 gr. pudra şekeri
2 yumurta
450 ml. süt
Vanilya

Labneli Krema İçin

1 su bardağından biraz az frambuaz
250 gr. labne peynir
80 + 20 gr. pudra şekeri
75 gr. krem şanti
150 ml. su (soğuk)
Yapılışı
  1. Krep İçin; un, kakao, pudra şekeri ve vanilyayı eleyin.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü karıştırın.
  3. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teliyle homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışımı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Krepi pişiriceğiniz tavayı ısıtın ve peçete yarımıyla yağlayın. Daha sonra krepleri arkalı önlü pişirin.
  5. Labneli Krema İçin; hazır krem şantiyi soğuk suyla katı kıvama gelene kadar çırpın. 
  6. Labne ve 80 gr. pudra şekerini ekleyip pürüzsüz hale getirin.
  7. Frambuazı 20 gr. pudra şekeriyle blenderdan geçirin ve labneli karışıma ekleyin. 
  8. Ben kreplerin etrafını tencere kapağıyla kestim düzgün biçimde olsun diye.  Daha sonra her kata 1-2 yemek kaşığı kremada ekledim, her kat için bunu tekrarladım. Kreplerden kestiğim parçaları da süs olarak kullandım.
Afiyet Olsun :)