CHURROS


Malzemeler

75 gr. tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı anason
250 gr. un
250 ml. su
1 yumurta
Vanilya
Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Üzeri İçin

Toz şeker
Tarçın
Çikolata 


Yapılışı

  1. Sıvı yağı 200°C ısıtın.
  2. Tencerede tereyağ, su, tarçın, anason ve tuzu kaynatın.
  3. Daha sonra ocaktan alın ve unu ekleyin, iyice yedirin. Tekrar ocağa koyun ve 5 dakika çevirin, ocaktan alın.
  4. Yumurtayı vanilya ile karıştırın.
  5. Ocaktan aldığınız hamura yumurtalı karışımı bir tahta kaşık yardımı ile yedirin.
  6. Sıkma torbasının ucuna yıldız uç takın ve sıvı yağ ısıttığınız tencereye uzun şeritler sıkın. Her birini 2 dakika civarı pişirin. 
  7. Havlu peçete ile fazla yağları alın ve hemen ardından şeker-tarçın karışımına batırın.Sıcak servis ederseniz daha keyifli olur.
                                                                                               Afiyet Olsun :)