Malzemeler
75 gr. tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı anason
250 gr. un
250 ml. su
1 yumurta
Vanilya
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Üzeri İçin
Toz şeker
Tarçın
Çikolata
Yapılışı
- Sıvı yağı 200°C ısıtın.
- Tencerede tereyağ, su, tarçın, anason ve tuzu kaynatın.
- Daha sonra ocaktan alın ve unu ekleyin, iyice yedirin. Tekrar ocağa koyun ve 5 dakika çevirin, ocaktan alın.
- Yumurtayı vanilya ile karıştırın.
- Ocaktan aldığınız hamura yumurtalı karışımı bir tahta kaşık yardımı ile yedirin.
- Sıkma torbasının ucuna yıldız uç takın ve sıvı yağ ısıttığınız tencereye uzun şeritler sıkın. Her birini 2 dakika civarı pişirin.
- Havlu peçete ile fazla yağları alın ve hemen ardından şeker-tarçın karışımına batırın.Sıcak servis ederseniz daha keyifli olur.
Afiyet Olsun :)