MOZAİK PASTA


Malzemeler

Pasta İçin

100 gr. tereyağ
5 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı süt
1 paket petibör bisküvi
100 gr. bitter çikolata

Puding İçin

40 gr. kakao
30 gr. buğday nişastası
100 gr. şeker
500 gr. süt
Vanilya
25 gr. tereyağ



Yapılışı

  1. Puding İçin; ateşin üzerinde bütün malzemeleri çözülene kadar çırpma teliyle karıştırın. 
  2. Ocağın altını kısın ve fokurdama kabarcıkları belirene kadar karıştırın; soğumaya bırakın.
  3. Pasta İçin; tereyağını eritip üzerine şeker ve kakaoyu ekleyin.
  4. Sütü ilave edin karıştırmaya devam edin.
  5. Karışım soğuduktan sonra dörde böldüğünüz bisküvilerin üzerine dökün ve iyice birbirine yedirin.
  6. Ben yuvarlak kalıp tercih ettim tercihinize göre kalıbın içine bisküvili karışımı hafifçe bastırarak yayın ve üzerine pudingi döküp buzluğa koyun.

                                                         Afiyet Olsun :)