Tart İçin
100 gr. tereyağ (soğuk)
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
225 gr. un
25 gr. kakao
vanilya
Dolgu İçin
450 gr. frambuaz (isteğe bağlı 50 gr. daha fazla koyabilirsiniz)
20 gr. pudra şekeri
200 gr. bitter çikolata
100 gr. tereyağ
2 yumurta
2 yumurta sarısı
35 gr. toz şeker
100 gr. tereyağ (soğuk)
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
225 gr. un
25 gr. kakao
vanilya
Dolgu İçin
450 gr. frambuaz (isteğe bağlı 50 gr. daha fazla koyabilirsiniz)
20 gr. pudra şekeri
200 gr. bitter çikolata
100 gr. tereyağ
2 yumurta
2 yumurta sarısı
35 gr. toz şeker
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
- Tart İçin; bütün malzemelerin hepsini hamur haline getir. 1 cm kalınlığında açıp donması için buzdolabına koyun ve 20-30 dakika bekletin.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru kalıba yerleştirdikten sonra çatalla delikler açın ve yağlı kağıt serip üzerini kuru nohutla kaplı biçimde 10 dakika pişirin.
- Daha sonra fırından alın ve nohutları kaldırın. Bu biçimde 10 dakika daha pişirin.Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Dolgu İçin; çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
- Mikser yardımıyla yumurtaları ve şekeri üç katı hacmine ulaşana kadar çırpın.
- Spatula yardımıyla çikolata ve yumurta karışımını birbirine yedirin.
- Donuk frambuazları pudra şekeri ile iyice ezin ve tart kalıbın alt kısmına yayın.
- Üzerine çikolatalı karışımı eşit miktarda gezdirin ve 10-12 dakika fırına verin. (üzerine fırın tepsisi koyun ki üst kısmı fırında çok yanmasın)
Afiyet Olsun :)