MALZEMELER
500 ml. süt
1 çubuk vanilya
3/4 su bardağı toz şeker
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
- Çubuk vanilyaya bıçak yardımıyla ortadan ikiye bir çizik atın ve ortasını açıp bıçağın sırtıyla içini sıyırın.
- Süt ve vanilyayı birlikte ısıtın.
- Ayrı bir kapta toz şekeri ve yumurta sarılarını rengi açılana kadar iyice çırpın.
- Mısır nişastasını ekleyip homojen kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Isıttığınız sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve bir yandan yüksek devirde çırpmaya devam edin. Aynı şekilde 2-3 kepçe ile devam edin.
- Yumurtalı karışımı sütün içine alın ve düşük ateşte devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Son olarak kıvam alan kremayı ateşten alıp içine tereyağını atın ve iyice karıştırın.
- Pastacı Kremasının üstünü streç filmle temas edecek biçimde sarıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Kullanmak istediğiniz zaman kremayı buzdolabından alıp yüksek devirde iyice çırpın.
AFİYET OLSUN❤🍴