PASTACI KREMASI

MALZEMELER

500 ml. süt
1 çubuk vanilya
3/4 su bardağı toz şeker
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  1. Çubuk vanilyaya bıçak yardımıyla ortadan ikiye bir çizik atın ve ortasını açıp bıçağın sırtıyla içini sıyırın.
  2. Süt ve vanilyayı birlikte ısıtın.
  3. Ayrı bir kapta toz şekeri ve yumurta sarılarını rengi açılana kadar iyice çırpın.
  4. Mısır nişastasını ekleyip homojen kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
  5. Isıttığınız sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve bir yandan yüksek devirde çırpmaya devam edin. Aynı şekilde 2-3 kepçe ile devam edin.
  6. Yumurtalı karışımı sütün içine alın ve düşük ateşte devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  7. Son olarak kıvam alan kremayı ateşten alıp içine tereyağını atın ve iyice karıştırın.
  8. Pastacı Kremasının üstünü streç filmle temas edecek biçimde sarıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  9. Kullanmak istediğiniz zaman kremayı buzdolabından alıp yüksek devirde iyice çırpın.
AFİYET OLSUN❤🍴