MALZEMELER
100 gr. yumuşak tereyağ
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma Tozu
2.5-3 su bardağı un
İÇ HARÇ İÇİN
250 gr. beyaz peynir
Dereotu
1 yumurta akı
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI
- Hamur İçin; bütün malzemeleri yoğurun. Unu dikkatlice yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde etmeniz lazım.
- Hamuru 30 dakika streç film sarıp dinlendirin.
- İç Harç İçin; peyniri ezip bütün malzemeleri karıştırın.
- Hamuru ikiye bölün ve ikisini de açın. Büyük bi tencerenin kapağıyla düzgün biçimde kesin ve arta kalan kısımları atmayın.
- Bir yuvarlak hamuru taban kısmına yerleştirin. Arta kalan kısımları rulo yapıp peynir gelecek kenarlara koyun ve orta kısma yuvarlak biçimde yerleştirin. Üzerine peynirli harçı yerleştirin.
- Diğer yuvarlağın kenarlarını kenardaki peynirli kısmın üzerine yine rulo yapıp yerleştirin. ve yuvarlağı üzerine kapayın.
- Orta kısmı bir bardak yardımıyla kapayın ve kenarlarını çatalla delin.
- Son olarak kenarları birleştirip çatalla iyice kapayın.
- Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra susam ve çörek otunu serpiştirin. 180 C lik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin yaklaşık 30-35 dakika.
AFİYET OLSUN 🍴❤