PEYNİRLİ DEREOTLU GÜNEŞ ÇÖREK

MALZEMELER

100 gr. yumuşak tereyağ
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma Tozu
2.5-3 su bardağı un

İÇ HARÇ İÇİN

250 gr. beyaz peynir
Dereotu
1 yumurta akı

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı 
Susam
Çörek otu




YAPILIŞI
  1. Hamur İçin; bütün malzemeleri yoğurun. Unu dikkatlice yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde etmeniz lazım.
  2. Hamuru 30 dakika streç film sarıp dinlendirin.
  3. İç Harç İçin; peyniri ezip bütün malzemeleri karıştırın.
  4. Hamuru ikiye bölün ve ikisini de açın. Büyük bi tencerenin kapağıyla düzgün biçimde kesin ve arta kalan kısımları atmayın.
  5. Bir yuvarlak hamuru taban kısmına yerleştirin. Arta kalan kısımları rulo yapıp peynir gelecek kenarlara koyun ve orta kısma yuvarlak biçimde yerleştirin. Üzerine peynirli harçı yerleştirin. 
  6. Diğer yuvarlağın kenarlarını kenardaki peynirli kısmın üzerine yine rulo yapıp yerleştirin. ve yuvarlağı üzerine kapayın.
  7. Orta kısmı bir bardak yardımıyla kapayın ve kenarlarını çatalla delin.
  8. Son olarak kenarları birleştirip çatalla iyice kapayın.
  9. Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra susam ve çörek otunu serpiştirin. 180 C lik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin yaklaşık 30-35 dakika.
AFİYET OLSUN 🍴❤