3 RENKLİ BÖĞÜRTLENLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER

Meyveli Sos İçin

2 avuç böğürtlen
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

Muhallebi İçin

1 lt. süt
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  1. Meyveli Sos İçin; böğürtlenleri blenderdan geçirin. Daha sonra bütün malzemeleri ateşe alıp kıvam alana kadar pişirin.
  2. Muhallebi İçin; süt, nişasta ve toz şekeri kalınlaşana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
  3. Ateşten alın ve vanilya, krem şanti, tereyağını ekleyin.
  4. Alt kata sade muhallebi koyun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Kalan muhallebinin üzerine meyveli sostan, görmek istediğiniz renk olana kadar alın ve kaplara pay edin tekrar buzdolabında dinlendirin.
  6. 3. kat için bir önceki kattan daha fazla meyveli sos katarak tekrar kaplara pay edin. 
  7. Son olarak meyveli sosu dökün.
Afiyet Olsun🍴