Meyveli Sos İçin
2 avuç böğürtlen
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Muhallebi İçin
1 lt. süt
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
- Meyveli Sos İçin; böğürtlenleri blenderdan geçirin. Daha sonra bütün malzemeleri ateşe alıp kıvam alana kadar pişirin.
- Muhallebi İçin; süt, nişasta ve toz şekeri kalınlaşana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
- Ateşten alın ve vanilya, krem şanti, tereyağını ekleyin.
- Alt kata sade muhallebi koyun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Kalan muhallebinin üzerine meyveli sostan, görmek istediğiniz renk olana kadar alın ve kaplara pay edin tekrar buzdolabında dinlendirin.
- 3. kat için bir önceki kattan daha fazla meyveli sos katarak tekrar kaplara pay edin.
- Son olarak meyveli sosu dökün.