PATLICANLI KİŞ (QUİCHE)

Malzemeler

Hamur İçin

2 su bardağı un
100 gr. tereyağ (küp küp, soğuk)
1/4 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
½ tatlı kaşığı tuz

İç Harç İçin

5 adet közlenmiş patlıcan 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peniri
2 yumurta
200 ml krema
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz 
Karabiber
Yapılışı
  1. Hamur İçin; su hariç bütün malzemeleri birleştirmeye çalışın.
  2. Hamurun kıvamına göre suyu yavaş yavaş ekleyip tam bir hamur elde edin.
  3. Hamuru 3-4mm kalınlığında açın ve kullanacağınız kaba yerleştirin. Altına çatal yardımıyla delikler açın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. (ben 26 cm kalıp kullandım, eğer kenarları yüksek daha küçük bi kabınız varsa onu kullanmanızı tavsiye ederim)
  4. Hamurun içine yağlı kağıt yerleştirin ve üzerine nohut, mercimek, kuru fasulye koyarak ağırlık yapmasını sağlayın. Bu şekilde 200 C de 20 dakika pişirin. 
  5. Daha sonra kağıtla birlikte üzerindekileri kaldırın ve o şekilde 15 dakika daha pişirin.
  6. İç Harç İçin; közlediğiniz patlıcanları ezin.
  7. Patlıcan, ezdiğiniz sarımsak, tuz, karabiber ve tereyağını tavada biraz çevirin; soğutun.
  8. Yumurta, krema, kaşar peynir ve patlıcanlı karışımı karıştırın. Kiş hamurunun içine döküp     130°C de 45 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)