125 gr. tereyağ
100 gr. pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Vanilya
Kabartma tozu
Un (aldığı kadar)
Marmelat (ahududu, portakal ve incir-isteğe bağlı)
Yapılışı
Marmelat (ahududu, portakal ve incir-isteğe bağlı)
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
- Daha sonra sıvı yağ ve yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.
- Son olarak vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek çırpın. Elle hamuru toplamaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
- Hamurun üstünü kapayın ve 1 saat civarında buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 170°C ye ayarlayın.
- İki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla hamuru açın (çok ince açmamaya özen gösterin) ve yuvarlak kalıplarla şekil verin. Üst katman için içi boş yuvarlaklar elde edin.
- Hazırladığınız yuvarlakları 15 dakika fırında pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra aralarına marmelat sürün ve orta kısımlarını doldurun.