MARMELATLI KURABİYELER


Malzemeler

125 gr. tereyağ
100 gr. pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Vanilya
Kabartma tozu
Un (aldığı kadar)
Marmelat  (ahududu, portakal ve incir-isteğe bağlı)


Yapılışı
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  3. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek çırpın. Elle hamuru toplamaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. 
  4. Hamurun üstünü kapayın ve 1 saat civarında buzdolabında dinlendirin.
  5. Fırını 170°C ye ayarlayın.
  6. İki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla hamuru açın (çok ince açmamaya özen gösterin) ve yuvarlak kalıplarla şekil verin. Üst katman için içi boş yuvarlaklar elde edin. 
  7. Hazırladığınız yuvarlakları 15 dakika fırında pişirin. 
  8. Oda sıcaklığına geldikten sonra aralarına marmelat sürün ve orta kısımlarını doldurun. 

                                                         Afiyet Olsun :)