TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR


Malzemeler

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
3.5 - 4 su bardağı un (aldığı kadar)

Üstü İçin

1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı çörek otu


Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180° C ye ayarlayın.
  2. Bütün kuru malzemeleri ( mahlep, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu, un) karıştırın. 
  3. Daha sonra kalan malzemeleri de (tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, sirke) içine atıp iyice harmanlayın.
  4. Küçük toplar yapın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  5. Son olarak çörek otlarını serpiştirin ve 10-15 dakika fırına verin.
                                              Afiyet Olsun :)