125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
3.5 - 4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üstü İçin
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı çörek otu
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180° C ye ayarlayın.
- Bütün kuru malzemeleri ( mahlep, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu, un) karıştırın.
- Daha sonra kalan malzemeleri de (tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı, sirke) içine atıp iyice harmanlayın.
- Küçük toplar yapın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Son olarak çörek otlarını serpiştirin ve 10-15 dakika fırına verin.
Afiyet Olsun :)