MALZEMELER
PASTACI KREMASI İÇİN
500 ml. süt
1 paket vanilya ya da 1 çubuk vanilya
3/4 su bardağı toz şeker
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tereyağ
TART İÇİN
180 gr. tereyağ (soğuk)
3 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 Vanilya
ÜZERİ İÇİN
Çilek
YAPILIŞI
- Pastacı Kreması İçin; süt ve vanilyayı ısıtın.
- Ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını rengi iyice açılana kadar çırpın. Daha sonra mısır nişastasını ekleyip homojen kıvama getirin.
- Isıttığınız sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve aynı zamanda çırpmaya devam edin. 2-3 kepçe ile aynısını devam edin.
- Daha sonra sütü tekrar ateşe alın ve içine yumurtalı karışımı ekleyin; kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine tereyağını koyup eritin. Soğuması için bekletin.
- Tart İçin; bütün malzemeyi yoğurun.
- Kalıbınıza uygun açtığınız hamuru yerleştirdikten sonra çatal ile taban kısmını delin ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
- 180°C lik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Tart hamurunun üzerine pastacı kremasını döktükten sonra ikiye böldüğünüz çilekleri dıştan içe doğru yerleştirin. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN🍴❤