ÇİLEKLİ TART

MALZEMELER

PASTACI KREMASI İÇİN

500 ml. süt
1 paket vanilya ya da 1 çubuk vanilya
3/4 su bardağı toz şeker
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tereyağ

TART İÇİN

180 gr. tereyağ (soğuk)
3 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta 
1 Vanilya

ÜZERİ İÇİN

Çilek


YAPILIŞI
  1. Pastacı Kreması İçin; süt ve vanilyayı ısıtın.
  2. Ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını rengi iyice açılana kadar çırpın. Daha sonra mısır nişastasını ekleyip homojen kıvama getirin.
  3. Isıttığınız sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin ve aynı zamanda çırpmaya devam edin. 2-3 kepçe ile aynısını devam edin.
  4. Daha sonra sütü tekrar ateşe alın ve içine yumurtalı karışımı ekleyin; kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın. 
  5. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine tereyağını koyup eritin. Soğuması için bekletin.
  6. Tart İçin; bütün malzemeyi yoğurun.
  7. Kalıbınıza uygun açtığınız hamuru yerleştirdikten sonra çatal ile taban kısmını delin ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
  8. 180°C lik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  9. Tart hamurunun üzerine pastacı kremasını döktükten sonra ikiye böldüğünüz çilekleri  dıştan içe doğru yerleştirin. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN🍴❤