MUZLU ALT-ÜST KEK

MALZEMELER

1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2/3 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Kabartma Tozu
Vanilya
Tuz
1 tatlı kaşığı tarçın

KARAMEL İÇİN

1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
4 adet ithal muz

YAPILIŞI
  1. Öncelikle fırını 175°C ye ayarlayın.
  2. Muzları 1 parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayın; kararmamaları için limon suyuna batırın.
  3. Kullanacağınız kek kalıbının altına yağlı kağıt serdikten sonra muzları dizin. (ben kek kalıbının kenarlarını ve yine yağlı kağıt koyduğum alt kısmını da yağladım)
  4. Karamel İçin; düşük ateşte tereyağını eritin. Tamamen eridikten sonra şekeri ekleyip tamamen eriyip rengi dönene kadar karamelize edin. Daha sonra muzların üstüne döküp her tarafa eşit şekilde yayılmalarını sağlayın.
  5. Kek İçin; un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını eleyerek harmanlayın.
  6. Başka bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
  7. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın.
  8. Son olarak kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru birbirine yedirin.
  9. Karamelin üzerine kek harcını döküp 40-45 dakika pişirin. Ara ara kürdan testi yapmayı unutmayın.
AFİYET OLSUN 🍴❤