1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2/3 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Kabartma Tozu
Vanilya
Tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
KARAMEL İÇİN
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
4 adet ithal muz
- Öncelikle fırını 175°C ye ayarlayın.
- Muzları 1 parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayın; kararmamaları için limon suyuna batırın.
- Kullanacağınız kek kalıbının altına yağlı kağıt serdikten sonra muzları dizin. (ben kek kalıbının kenarlarını ve yine yağlı kağıt koyduğum alt kısmını da yağladım)
- Karamel İçin; düşük ateşte tereyağını eritin. Tamamen eridikten sonra şekeri ekleyip tamamen eriyip rengi dönene kadar karamelize edin. Daha sonra muzların üstüne döküp her tarafa eşit şekilde yayılmalarını sağlayın.
- Kek İçin; un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını eleyerek harmanlayın.
- Başka bir kapta şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın.
- Son olarak kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru birbirine yedirin.
- Karamelin üzerine kek harcını döküp 40-45 dakika pişirin. Ara ara kürdan testi yapmayı unutmayın.