KAHVELİ CHEESECAKE


MALZEMELER

TABAN İÇİN

300 gr. kakaolu bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığı)

CHEESECAKE İÇİN

1/4 su bardağı krema 
2.5 yemek kaşığı öğütülmüş kahve
1400 gr. labne peynir (oda sıcaklığı)
1 su bardağı süzme yoğurt (oda sıcaklığı)
1+3/4 su bardağı toz şeker
5 yumurta (oda sıcaklığı)
Vanilya
Tuz

SOS İÇİN

1/3 su bardağı krema
1 yemek kaşığı bal
100 gr. bitter çikolata


YAPILIŞI
  1. Öncelikle süzgeçin içine kağıt peçete yerleştirip labne peynir ve süzme yoğurdu iyice süzülmeleri için bekletin. 
  2. 25 cm lik kelepçeli kalıp kullandım. Daha küçük yapmak isterseniz kabınızı küçültüp aynı zamanda malzemeleri yarı yarıya indirebilirsiniz.
  3. Kalıbınızın alt kısmına yağlı kağıt serin ve dış taraftan altıyla birlikte yan taraflarını folyoyla kaplayın.
  4. Taban İçin; kakaolu bisküvileri toz kıvamında iyice parçalayın. Oda sıcaklığındaki tereyağ ile birbirine iyice harmanlayın. 
  5. Kalıbınıza döküp, bastırarak eşit biçimde yayın. 160°C lik fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra oda sıcaklığına getirin.
  6. Cheesecake İçin; kremayı biraz ısıtıp içine kahveyi atın. (beni rahatsız etmediği için ben tanelerini süzmedim; dilerseniz siz süzebilirsiniz)
  7. Karışım soğuduktan sonra labne peynir, süzme yoğurt ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. (mikser kullanıcaksanız çok fazla çırpmamaya özen gösterin sadece homojen olana kadar devam edin)
  8. Daha sonra yumurtaları teker teker, yedire yedire ekleyin.
  9. Son olarak vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın.
  10. Fırında, kalıbın alt kısmına sıcak sulu kaplar veya tek büyük bir kap yerleştirin. Bisküvi tabanının üzerine harcı döküp 150°C lik fırında 1-1.5 saat pişirin. Cheesecake'in yan kısımları sabit orta kısmı sallanır vaziyette olmalıdır. (pişirken 1 saat fırını açmamanızı öneririm)
  11. Daha sonra fırını kapatıp kapağı çok çok az açık biçimde içinde 1 saat kadar bekletin. Son olarak fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  12. Sos İçin; kremayı ısıtın. İçine bal ve çikolatayı ekleyip eritin. Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine döküp servis edebilirsiniz. En az 1 gece buzdolabında dinlenirse lezzeti daha çok ortaya çıkar.
AFİYET OLSUN🍴❤