250 ml. lik su bardağı nohut
6 yemek kaşığı tahin
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 kahve fincanı haşlama suyu
2 diş sarımsak
Pastırma
YAPILIŞI
- Nohutları 1 gece önceden ıslatın. Sabah o suyla bi taşım kaynatın. Daha sonra suyunu değiştirip haşlayın ve kabuklarını soyun. (soymasanız da olur ama soyulmuş hali daha lezzetli)
- Sarımsağı çok az bi tuzla iyice dövün kremamsı olsun.
- Blender a haşlama suyu hariç bütün malzemeleri koyup homojen kıvama getirin. Gerekiyorsa haşlama suyunu biraz biraz ekleyin. Humus kremamsı olmalıdır.
- Malzemeleri damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Pastırmaları şerit halinde kesin ve humusun ortasına yerleştirin.
- Son olarak 180°C lik fırında 10 dakika ısıtın.