PASTIRMALI SICAK HUMUS

MALZEMELER

250 ml. lik su bardağı nohut
6 yemek kaşığı tahin
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 kahve fincanı haşlama suyu
2 diş sarımsak
Pastırma
YAPILIŞI
  1. Nohutları 1 gece önceden ıslatın. Sabah o suyla bi taşım kaynatın. Daha sonra suyunu değiştirip haşlayın ve kabuklarını soyun. (soymasanız da olur ama soyulmuş hali daha lezzetli)
  2. Sarımsağı çok az bi tuzla iyice dövün kremamsı olsun.
  3. Blender a haşlama suyu hariç bütün malzemeleri koyup homojen kıvama getirin. Gerekiyorsa haşlama suyunu biraz biraz ekleyin. Humus kremamsı olmalıdır.
  4. Malzemeleri damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  5. Pastırmaları şerit halinde kesin ve humusun ortasına yerleştirin.
  6. Son olarak 180°C lik fırında 10 dakika ısıtın.
AFİYET OLSUN  ❤🍴