MALZEMELER
500 gr. un
125 gr. tereyağ (yumuşak)
1/2 su bardağı süt (hafif ılık)
20 gr. yaş maya
1 su bardağı şeker
3 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstü içi)
4-5 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı mahlep
ÜSTÜ İÇİN
1 yumurta sarısı
File Badem
YAPILIŞI
- Yaş mayayı sütle birlikte açın. Şekeri de ekleyip içinde eritin.
- Un, tereyağ, yumurta, damla sakızı ve mahlepi koyup iyice yoğurun.
- Üstünü streç filmle kapatıp 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra gerekirse unla beraber hamuru biraz daha yoğurun ve ilk başta 2 ye sonra her ikisini de 3 eşit parçaya ayırın. Yani 6 yuvarlak elde etmiş oluyorsunuz; bu tariften iki adet çörek çıkıyor. Orta kısımları biraz daha şişkin biçimde, uzunlamasına, hepsini eşit boyda yuvarlayın.
- Örgü için 3 sıranın başlarını birleştirin ve olabildiğince sıkı örün. O şekilde 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve file bademi serpiştirin. 160°C de 50-60 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN ❤🍴