PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER

500 gr. un
125 gr. tereyağ (yumuşak)
1/2 su bardağı süt (hafif ılık)
20 gr. yaş maya
1 su bardağı şeker
3 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstü içi)
4-5 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı mahlep

ÜSTÜ İÇİN

1 yumurta sarısı 
File Badem



YAPILIŞI
  1. Yaş mayayı sütle birlikte açın. Şekeri de ekleyip içinde eritin.
  2. Un, tereyağ, yumurta, damla sakızı ve mahlepi koyup iyice yoğurun.
  3. Üstünü streç filmle kapatıp 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Daha sonra gerekirse unla beraber hamuru biraz daha yoğurun ve ilk başta 2 ye sonra her ikisini de 3 eşit parçaya ayırın. Yani 6 yuvarlak elde etmiş oluyorsunuz; bu tariften iki adet çörek çıkıyor. Orta kısımları biraz daha şişkin biçimde, uzunlamasına, hepsini eşit boyda yuvarlayın.
  5. Örgü için 3 sıranın başlarını birleştirin ve olabildiğince sıkı örün. O şekilde 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürün ve file bademi serpiştirin. 160°C de 50-60 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN ❤🍴