MALZEMELER
2 lt. süt
1/2 su bardağı pirinç
8 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
- Öncelikle pirinçleri yıkadıktan sonra sütle birlikte ateşe alın. Orta ateşte kaynama noktasına getirin.
- Kaynama noktasına geldikten sonra ateşi iyice kısın ve yaklaşık 1 saat boyunca ara ara, kabuk tutmasını engellemek için karıştırıp pişirin.
- 1 saatin sonunda şekeri ekledikten sonra 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Kaplara eşit miktarda pay ettikten sonra ılıması için bir süre bekletin; üzeri biraz kabuk tutsun.
- Son olarak sütlaçları fırın tepsisine yerleştirip yarılarına kadar gelecek biçimde su koyun.
- 200°C de fırının üst ızgarasını açın ve tepsiyi en yukarı yerleştirin. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin. (ara ara kontrol etmek de fayda var)
AFİYET OLSUN 🍴❤