PORTAKALLI KREM KARAMEL (CREME CARAMEL)


MALZEMELER

8 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kg. süt
Vanilya
2 portakal kabuğunun rendesi

KARAMEL İÇİN

8 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı su


YAPILIŞI
  1. Karamel İçin; bütün malzemeleri tavaya alın ve bir süre dokunmadan şekerin erimesini bekleyin. 
  2. Rengi kahverengiye çalmaya başladığı an ocaktan alın ve kaplarınıza pay edip katılaşmaya bırakın.
  3. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  4. Süt, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip sadece homojen kıvama gelene kadar çırpın. (üst kısmı çok köpüklü olursa kepçeyle alabilirsiniz)
  5. Kaplara pay ettikten sonra kapların yarısına su gelecek biçimde tepsiye yerleştirin ve 160°C lik fırında 55-60 dakika pişirin. Fırınınızı alttan yanmalı ayarlamayı unutmayın. Fırından çıkarırken kenarlar sabit ortası hafifçe sallanıyor olmalı.
  6. Oda sıcaklığına getirdikten sonra 1 gece buzdolabında soğutursanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz.
AFİYET OLSUN🍴❤