MALZEMELER
8 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kg. süt
Vanilya
2 portakal kabuğunun rendesi
2 portakal kabuğunun rendesi
KARAMEL İÇİN
8 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
- Karamel İçin; bütün malzemeleri tavaya alın ve bir süre dokunmadan şekerin erimesini bekleyin.
- Rengi kahverengiye çalmaya başladığı an ocaktan alın ve kaplarınıza pay edip katılaşmaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Süt, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip sadece homojen kıvama gelene kadar çırpın. (üst kısmı çok köpüklü olursa kepçeyle alabilirsiniz)
- Kaplara pay ettikten sonra kapların yarısına su gelecek biçimde tepsiye yerleştirin ve 160°C lik fırında 55-60 dakika pişirin. Fırınınızı alttan yanmalı ayarlamayı unutmayın. Fırından çıkarırken kenarlar sabit ortası hafifçe sallanıyor olmalı.
- Oda sıcaklığına getirdikten sonra 1 gece buzdolabında soğutursanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz.
AFİYET OLSUN🍴❤