İSLİM KEBABI


MALZEMELER

6 kemer patlıcan
Biber
Domates
Sıvı yağ

KÖFTE İÇİN

600 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan (rendelenmiş ve süzülmüş)
Galeta Unu
2 diş sarımsak
Pul biber
Kimyon
Yenibahar
Tuz
Karabiber

SOS İÇİN

5 domates 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1/2 su bardağı su
Tuz 
Karabiber

YAPILIŞI
  1. Patlıcanların etrafını şerit şerit kestikten sonra uzunlamasına yarım parmak kalınlığında kesin. Tuzlayıp 15 dakika sularını salması için bekletin.
  2. Sos İçin; domatesleri rendeleyin. Tereyağ ve salçayı 1-2 dakika çevirin. Daha sonra bütün malzemeyi koyun ve kaynatın. Sos yoğunlaşınca ocaktan alın.
  3. Köfte İçin; bütün malzemeleri yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve köftelerin her tarafını tavada mühürleyin.
  4. Patlıcanların suyunu havlu peçeteyle alın ve sıvı yağda kızartın. 
  5. Son olarak iki şerit patlıcanı artı biçiminde üst üste koyun. Ortasına köfteyi yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Kürdana bir adet biber ve dilimlenmiş domates batırdıktan sonra patlıcana batırın.
  6. Pişireceğiniz kaba hazırladığınız sosu dökün ve patlıcanlı köfteleri yerleştirin. 180°C de 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤