MALZEMELER
3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
Kabartma Tozu
Vanilya
ŞERBET İÇİN
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
- Yumurta ve şekeri iyice, rengi açılana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
- İrmik ve limon kabuğu rendesini ekleyip bir tur daha çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile iyice birbirine yedirin.
- Yağlayıp unladığınız kabınıza harcı döktükten sonra 175°C de 30-35 dakika kürdan testi yaparak pişirin.
- Şerbet İçin; su ve şekeri orta ateşte 20 dakika kaynatın.
- Daha sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Şerbetle tatlıyı birleştirirken her ikisi de ılık olmalıdır.
- Şerbeti döktükten sonra üzerini bir tepsiyle kapatıp en az 2-3 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN🍴❤