REVANİ


MALZEMELER

3 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un
Kabartma Tozu
Vanilya

ŞERBET İÇİN

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu

YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şekeri iyice, rengi açılana kadar çırpın.
  2. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. İrmik ve limon kabuğu rendesini ekleyip bir tur daha çırpın.
  4. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile iyice birbirine yedirin.
  5. Yağlayıp unladığınız kabınıza harcı döktükten sonra 175°C de 30-35 dakika kürdan testi yaparak pişirin.
  6. Şerbet İçin; su ve şekeri orta ateşte 20 dakika kaynatın.
  7. Daha sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  8. Şerbetle tatlıyı birleştirirken her ikisi de ılık olmalıdır.
  9. Şerbeti döktükten sonra üzerini bir tepsiyle kapatıp en az 2-3 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN🍴❤