İÇ HARÇ İÇİN
500 gr. kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 havuç
3 diş sarımsak (ezilmiş)
3 domates
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
BEŞAMEL İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml. süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
KREP İÇİN
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar peynir (üzeri için)
YAPILIŞI
- Krep İçin; bütün malzemeleri homojen kıvama getirin.
- Tavanızı yağlayın ve birer kepçe alarak krepleri arkalı önlü pişirin.
- İç Harç İçin; soğan, havuç, biber ve domatesleri yemeklik doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını koyup etleri sularını salıp çekene kadar pişirin.
- Soğanları ekleyin ve renkleri dönene kadar pişirin.
- Sırasıyla 1'er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
- Domatesle birlikte tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayana e suyunu çekene kadar pişirin.
- Beşamel İçin; tereyağını eritin. Unu ekleyip iyice kavurun.
- Süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin. (bıkbıklayana kadar)
- Kreplerin ortasına iç harçtan koyup bohça gibi kapatın ve yağladığınız fırın kabınıza kapanma yerleri aşağıya gelecek biçimde yerleştirin. Üzerlerine ilk beşamel sosu koyup ardından rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 190 C lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.