MANİSA KEBABI


MALZEMELER

İÇ HARÇ İÇİN

500 gr. kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 havuç
3 diş sarımsak (ezilmiş)
3 domates
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı

BEŞAMEL İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml. süt
Tuz 
Karabiber
Muskat rendesi

KREP İÇİN

2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar peynir (üzeri için)

YAPILIŞI
  1. Krep İçin; bütün malzemeleri homojen kıvama getirin.
  2. Tavanızı yağlayın ve birer kepçe alarak krepleri arkalı önlü pişirin.
  3. İç Harç İçin; soğan, havuç, biber ve domatesleri yemeklik doğrayın.
  4. Tencereye zeytinyağını koyup etleri sularını salıp çekene kadar pişirin.
  5. Soğanları ekleyin ve renkleri dönene kadar pişirin.
  6. Sırasıyla 1'er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  7. Domatesle birlikte tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayana e suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Beşamel İçin; tereyağını eritin. Unu ekleyip iyice kavurun. 
  9. Süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin. (bıkbıklayana kadar)
  10. Kreplerin ortasına iç harçtan koyup bohça gibi kapatın ve yağladığınız fırın kabınıza kapanma yerleri aşağıya gelecek biçimde yerleştirin. Üzerlerine ilk beşamel sosu koyup ardından rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 190 C lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤