100 gr. tereyağı (oda sıcaklığı)
1/2 su bardağı esmer şeker
1/3 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 yumurta
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat
1/3 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı damla çikolata
1/3 su bardağı nutella
- 12-13 cm lik 3 kalıp kullandım. Daha büyük tek bir kapta yapmak isterseniz bütün malzemeleri x2 yaparak tarifi uygulayabilirsiniz.
- Nutellayı 30 saniye mikrodalgada daha sürülebilir hale getirin.
- Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri spatula yardımıyla birbirine iyice yedirin.
- Yumurtayı ekleyin ve çırpın.
- Un, vanilya, karbonat ve tuzu ekleyin spatulayla homojen kıvama getirin.
- Damla çikolatanın yarısını harcın içine ekleyin ve karıştırın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz kabınıza harçtan 2-3 yemek kaşığı alın ve yayın. Daha sonra nutellayı sürün. Üstünü yine 2-3 yemek kaşığı kurabiye hamuruyla kaplayın. Üzerine damla çikolata serpiştirin.
- 170°C lik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz kendine gelmesi için bekleyin.