MALZEMELER
18-20 adet italyan domates (yumurta şeklinde)
1/4 su bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 soğan
1 yemek kaşığı italyan çeşnisi
1 avuç fesleğen
4 dal taze biberiye
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Biraz su
YAPILIŞI
- Domatesleri yıkayıp ikiye bölün.
- Sarımsak, soğan ve fesleğeni küçük küçük doğrayın.
- Domates, biberiye ve su hariç bütün malzemeyi harmanlayın.
- Hazırladığınız karışımı domateslerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepside domateslerin kabuklu tarafı altta kalacak biçimde düzgünce yerleştirin.
- Üzerine biberiyeyi serpiştirin ve 150°C lik fırında 2 saat közleyin. 2 saatin sonunda fırını 180°C ye çıkarın 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Daha sonra domatesleri rondoya alın ve azar azar su ilave ederek istediğiniz kıvama getirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤