KÖZLENMİŞ DOMATES SOSU


MALZEMELER

18-20 adet italyan domates (yumurta şeklinde)
1/4 su bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 soğan
1 yemek kaşığı italyan çeşnisi
1 avuç fesleğen
4 dal taze biberiye
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Biraz su


YAPILIŞI
  1. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün.
  2. Sarımsak, soğan ve fesleğeni küçük küçük doğrayın.
  3. Domates, biberiye ve su hariç bütün malzemeyi harmanlayın.
  4. Hazırladığınız karışımı domateslerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside domateslerin kabuklu tarafı altta kalacak biçimde düzgünce yerleştirin.
  6. Üzerine biberiyeyi serpiştirin ve 150°C lik fırında 2 saat közleyin. 2 saatin sonunda fırını 180°C ye çıkarın 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
  7. Daha sonra domatesleri rondoya alın ve azar azar su ilave ederek istediğiniz kıvama getirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤