3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1.5 su bardağı un
Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
LİMON ŞEKERLEMESİ
2 limon
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri iyice, rengi açılana kadar çırpın.
- Yoğurt ve sıvı yağı koyup sadece homojen olana kadar çırpın.
- Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyup tekrar çırpın.
- Unu eledikten sonra kabartma tozu ve tuz ile birlikte homojen kıvama gelene kadar çırpın.
- Yağlayıp unladığınız kalıbınıza harcı döktükten sonra 180 C de 35-40 dakika, kürdan testi yaparak pişirin.
- Limon Şekerlemesi İçin; limonları iyice yıkayıp halka şeklinde kesin.
- Su ve şekeri kaynatın. Ateşi kısıp limonları içine atın ve 30-35 dakika kaynatın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine limonları dizip soğumaları için buzdolabında dinlendirin.