LİMONLU KEK


MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1.5 su bardağı un
Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz

LİMON ŞEKERLEMESİ

2 limon
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker


YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şekeri iyice, rengi açılana kadar çırpın.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı koyup sadece homojen olana kadar çırpın.
  3. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyup tekrar çırpın.
  4. Unu eledikten sonra kabartma tozu ve tuz ile birlikte homojen kıvama gelene kadar çırpın.
  5. Yağlayıp unladığınız kalıbınıza harcı döktükten sonra 180 C de 35-40 dakika, kürdan testi yaparak pişirin.
  6. Limon Şekerlemesi İçin; limonları iyice yıkayıp halka şeklinde kesin.
  7. Su ve şekeri kaynatın. Ateşi kısıp limonları içine atın ve 30-35 dakika kaynatın.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine limonları dizip soğumaları için buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤