MALZEMELER
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı domates rendesi
750 gr. dana kıyma
1 su bardağı çerkez peyniri
1 su bardağı parmesan
2 su bardağı mozzarella
1 paket lazanya (haşlanmayan)
500 ml. krema
YAPILIŞI
- Zeytinyağı ve sarımsağı 1-2 dakika soteleyin.
- Fesleğen, karabiber, tuz ve domates rendesini koyup 10 dakika kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp pişirmeye devam edin.
- Ayrı bir tencerede kıymayı pişirin.
- Pişen kıymayı domates sosunun içine alın ve kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirin.
- Ayrı bir kapta krema, parmesan ve çerkez peyniri harmanlayın.
- Birleştirme aşamasında en alta kıymalı harcı koyun sonra lazanyaları dizin ve tekrar kıymalı harç. Daha sonra mozzarella peyniri, kremalı harç, lazanya, kıymalı harç, mozzarella ve kremalı harç.. En üste mozzarella peynir gelmelidir. (lazanyaları çok bitişik koymayın çünkü pişince şişiyor ve üst üste çıkıyor)
- 175°C de 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤