MALZEMELER
ÜSTÜ İÇİN
1 + 1/4 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
120 gr. tereyağ (soğuk)
Tuz
Vanilya
İÇİ İÇİN
750 gr. çilek
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
- Üstü İçin; un, şeker, esmer şeker, tuz ve vanilyayı karıştırın.
- Soğuk tereyağını küp küp kesip parmak uçlarınızla kum görüntüsü elde edene kadar unlu karışıma yedirin. 30 dakika buzdolabında bekletin.
- İçi İçin; çilekleri diklemesine dörde bölün ve pişireceğiniz kalıba yayın.
- Üzerine limon suyu, şeker ve nişastayı koyup harmanlayın.
- Buzdolabından çıkardığınız kum görüntülü hamur ile çileklerin üzerini eşit biçimde kaplayın
- 180°C lik fırında 35-40 dakika pişirin. Ilıkken servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN🍴❤