VİŞNELİ CHEESECAKE


MALZEMELER

TABAN İÇİN

2 paket burçak bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)

CHEESECAKE İÇİN

800 gr. labne peynir (oda sıcaklığı)
1/8 su bardağı krema (oda sıcaklığı)
1/2 su bardağı süzme yoğurt (oda sıcaklığı)
3/4 su bardağı toz şeker
2 yumurta + 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığı)
Vanilya
Tuz

SOS İÇİN

2 su bardağı vişne
1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı vişnenin suyu ya da normal su



YAPILIŞI

  1. Öncelikle süzgeçin içine kağıt peçete yerleştirip labne peynir ve süzme yoğurdu iyice süzülmeleri için bekletin.
  2. 22 cm lik kelepçeli kalıp kullandım. 
  3. Kalıbınızın alt kısmına yağlı kağıt serin ve dış taraftan altıyla birlikte yan taraflarını folyoyla kaplayın.
  4. Taban İçin; bisküvileri toz haline geitirn. Erimiş tereyağı ile iyice harmanlayın. Kalıbın alt kısmına eşit biçimde yayın ve bastırarak düz hale getirin. Buzdolabında dinlendirin.
  5. Cheesecake İçin; süzülen labne peynir ve süzme yoğurda şeker, tuz ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırın.
  6. Yumurtaları teker teker, yedire yedire karışıma ekleyip karıştırın.
  7. Fırında, kalıbın alt kısmına sıcak sulu kap veya kaplar yerleştirin. Buzdolabından çıkardığınız bisküvilerin üzerine harcı döktükten sonra 150°C lik fırında 1 saat pişirin. Cheesecake'in yan kısımları sabit, orta kısmı sallanır vaziyette olmalıdır. (fırının sadece alttan pişirmeli seçeneğini seçtim)
  8. Daha sonra fırını kapatıp, kapağı hafif aralık vaziyette cheesecake'i içinde 1 saat kadar bekletin. Son olarak fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  9. Sos İçin; su ve nişastayı tencereye alıp açın. Açtıktan sonra şekeri ekleyip eriyene kadar ısıtın. Daha sonra vişneleri ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin.
  10. Sos soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün ve en az 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 🍴❤