TABAN İÇİN
2 paket burçak bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
CHEESECAKE İÇİN
800 gr. labne peynir (oda sıcaklığı)
1/8 su bardağı krema (oda sıcaklığı)
1/2 su bardağı süzme yoğurt (oda sıcaklığı)
3/4 su bardağı toz şeker
2 yumurta + 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığı)
Vanilya
Tuz
SOS İÇİN
2 su bardağı vişne
1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı vişnenin suyu ya da normal su
YAPILIŞI
1/8 su bardağı krema (oda sıcaklığı)
1/2 su bardağı süzme yoğurt (oda sıcaklığı)
3/4 su bardağı toz şeker
2 yumurta + 1 yumurta sarısı (oda sıcaklığı)
Vanilya
Tuz
SOS İÇİN
2 su bardağı vişne
1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı vişnenin suyu ya da normal su
- Öncelikle süzgeçin içine kağıt peçete yerleştirip labne peynir ve süzme yoğurdu iyice süzülmeleri için bekletin.
- 22 cm lik kelepçeli kalıp kullandım.
- Kalıbınızın alt kısmına yağlı kağıt serin ve dış taraftan altıyla birlikte yan taraflarını folyoyla kaplayın.
- Taban İçin; bisküvileri toz haline geitirn. Erimiş tereyağı ile iyice harmanlayın. Kalıbın alt kısmına eşit biçimde yayın ve bastırarak düz hale getirin. Buzdolabında dinlendirin.
- Cheesecake İçin; süzülen labne peynir ve süzme yoğurda şeker, tuz ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırın.
- Yumurtaları teker teker, yedire yedire karışıma ekleyip karıştırın.
- Fırında, kalıbın alt kısmına sıcak sulu kap veya kaplar yerleştirin. Buzdolabından çıkardığınız bisküvilerin üzerine harcı döktükten sonra 150°C lik fırında 1 saat pişirin. Cheesecake'in yan kısımları sabit, orta kısmı sallanır vaziyette olmalıdır. (fırının sadece alttan pişirmeli seçeneğini seçtim)
- Daha sonra fırını kapatıp, kapağı hafif aralık vaziyette cheesecake'i içinde 1 saat kadar bekletin. Son olarak fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Sos İçin; su ve nişastayı tencereye alıp açın. Açtıktan sonra şekeri ekleyip eriyene kadar ısıtın. Daha sonra vişneleri ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin.
- Sos soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün ve en az 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 🍴❤