CEVİZLİ KADAYIF


MALZEMELER

500 gr. tel kafayıf
150 gr. erimiş tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

ŞERBET İÇİN

4.5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
  1. Şerbet İçin; su ve şekeri 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfı didikleyip iyice tel tel ayırın, havalandırın. 
  3. Tereyağını döküp birbirine eşit biçimde harmanlayın.
  4. 20x30 cm lik fırın kabını iyice yağlayın. 
  5. Tel kadayıfın yarısını kabın altına eşit biçimde yayın ve üzerine bir bardağın altıyla bastırın. Cevizleri yayın. Tekrar kalan kadayıfı koyup bardak altıyla bastırın. 
  6. 180°C lik fırında alt-üst kızarana kadar pişirin.
  7. Altı daha düzgün olduğu için ben ters çevirdim. Eğer altı kızarmamışsa tekrar fırına koyun.
  8. Dilimlediğiniz kadayıfı soğuk şerbetle buluşturun ve 1-2 saat dinlendirin. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
AFİYET OLSUN 🍴❤