500 gr. tel kafayıf
150 gr. erimiş tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
ŞERBET İÇİN
4.5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
- Şerbet İçin; su ve şekeri 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfı didikleyip iyice tel tel ayırın, havalandırın.
- Tereyağını döküp birbirine eşit biçimde harmanlayın.
- 20x30 cm lik fırın kabını iyice yağlayın.
- Tel kadayıfın yarısını kabın altına eşit biçimde yayın ve üzerine bir bardağın altıyla bastırın. Cevizleri yayın. Tekrar kalan kadayıfı koyup bardak altıyla bastırın.
- 180°C lik fırında alt-üst kızarana kadar pişirin.
- Altı daha düzgün olduğu için ben ters çevirdim. Eğer altı kızarmamışsa tekrar fırına koyun.
- Dilimlediğiniz kadayıfı soğuk şerbetle buluşturun ve 1-2 saat dinlendirin. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.