Taban İçin
2 paket burçak bisküvi
100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
Krema İçin
700 gr. labne peynir
200 gr. toz şeker
3 yumurta
1 paket krema (200ml.)
1 vanilya
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
Limonlu Sos İçin
2 adet limon
2 yumurta
2 yumurta
1.5 silme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 vanilya
2 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
- Taban İçin; bisküvileri rondoda toz haline gelinceye kadar çekin.
- Parçalanmış bisküvileri tereyağ ile iyice harmanlayın.
- Muffin kalıplarına eşit biçimde yayın,bastırın ve buzdolabına koyun.
- Fırını 175°C ye ısıtın.
- Krema için; labne ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Krema, nişasta, un ve vanilyayı ekleyip çok sulandırmadan çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek düşük seviyede tekrar çırpın.
- Hazırladığınız karışımı buzdolabından çıkardığınız kalıplara dökün.
- Fırın tepsisine su koyun ve orta bölümün bir altına yerleştirin.
- Orta bölüme fırın teliyle birlikte kalıplaro yerleştirin ve 20 dakika pişmeye bırakın.
- 20 dakika dolduktan sonra fırını kapatıp, kapağı açık biçimde sosu hazırlayana kadar içinde bekletin.
- Sos için; limonların kabuğunu rendeleyin ve şekeri ekleyip 5 dakika yoğurun.
- Üzerine limonların suyunu sıkın ve eriyene kadar çırpın.
- Şeker eridikten sonra suyu süzün ve nişasta, su, vanilya ve yumurtalar ile tencereye alın.
- Karışımı karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- Daha sonra ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Sos çok soğumadan cheesecake in üzerine dökün.
Afiyet Olsun :)