LİMONLU MİNİ CHEESECAKE


Malzemeler

Taban İçin

2 paket burçak bisküvi
100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

Krema İçin

700 gr. labne peynir
200 gr. toz şeker
3 yumurta
1 paket krema (200ml.)
1 vanilya
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un

Limonlu Sos İçin

2 adet limon
2 yumurta
1.5 silme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 vanilya
2 tatlı kaşığı tereyağ


Yapılışı

  1. Taban İçin; bisküvileri rondoda toz haline gelinceye kadar çekin.
  2. Parçalanmış bisküvileri tereyağ ile iyice harmanlayın.
  3. Muffin kalıplarına eşit biçimde yayın,bastırın ve buzdolabına koyun.
  4. Fırını 175°C ye ısıtın.
  5. Krema için; labne ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  6. Krema, nişasta, un ve vanilyayı ekleyip çok sulandırmadan çırpın.
  7. Yumurtaları teker teker ilave ederek düşük seviyede tekrar çırpın.
  8. Hazırladığınız karışımı buzdolabından çıkardığınız kalıplara dökün.
  9. Fırın tepsisine su koyun ve orta bölümün bir altına yerleştirin.
  10. Orta bölüme fırın teliyle birlikte kalıplaro yerleştirin ve 20 dakika pişmeye bırakın.
  11. 20 dakika dolduktan sonra fırını kapatıp, kapağı açık biçimde sosu hazırlayana kadar içinde bekletin.
  12. Sos için; limonların kabuğunu rendeleyin ve şekeri ekleyip 5 dakika yoğurun.
  13. Üzerine limonların suyunu sıkın ve eriyene kadar çırpın.
  14. Şeker eridikten sonra suyu süzün ve nişasta, su, vanilya  ve yumurtalar ile tencereye alın.
  15. Karışımı karıştırarak kaynama noktasına getirin. 
  16. Daha sonra ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Sos çok soğumadan cheesecake in üzerine dökün.
                                                       Afiyet Olsun :)