FISTIK EZMELİ TEK ATIMLIK ÇANAK

Malzemeler

Hamur İçin

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tuz
60 gr. tereyağ (soğuk)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı kahve (soğuk)

Fıstık Ezmeli Krema İçin

½ su bardağı fıstık ezmesi
110 gr. labne
Vanilya
½ su bardağı şeker
110 gr. krem şanti

Üzeri İçin

Çikolata 
Fındık
Yapılışı
  1. Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. Hamur İçin, un, kakao, toz şeker ve tuzu iyice karıştırın.
  3. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta sarısını ve kahveyi ekleyin. (kahveyi yavaş yavaş ilave edin hamur toparlanınca durun). Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Krema İçin; bütün malzemeleri homojen hale gelene kadar çırpın. Hamur pişerken onu da buzdolabında dinlendirin.
  5. 6 cm lik çiçek kalıbı kullandım. Şekil verdiğim hamuru çok küçük muffin kalıplarına koydum. Sizin sizin muffin kalıplarınız büyükse çiçeğinizin boyutunu ona büyütün. 
  6. Çanakları 10-12 dakika pişirin.
  7. Çikolataları benmari usulü eritin. 
  8. Fındıkları küçük parçalara ayırdıktan sonra yağsız tavada ateşin üzerinde bi kaç tur çevirin.
  9. Çanaklar soğuduktan sonra fıstık ezmeli iç harcı doldurun. Üstüne erittiğiniz çikolatayı gezdirin ve son olarak ateşte birazcık döndürdüğünüz fındıkları serpiştirin. 
Afiyet Olsun :)