Hamur İçin
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tuz
60 gr. tereyağ (soğuk)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı kahve (soğuk)
Fıstık Ezmeli Krema İçin
½ su bardağı fıstık ezmesi
110 gr. labne
Vanilya
½ su bardağı şeker
110 gr. krem şanti
Üzeri İçin
Çikolata
Fındık
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
- Hamur İçin, un, kakao, toz şeker ve tuzu iyice karıştırın.
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta sarısını ve kahveyi ekleyin. (kahveyi yavaş yavaş ilave edin hamur toparlanınca durun). Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Krema İçin; bütün malzemeleri homojen hale gelene kadar çırpın. Hamur pişerken onu da buzdolabında dinlendirin.
- 6 cm lik çiçek kalıbı kullandım. Şekil verdiğim hamuru çok küçük muffin kalıplarına koydum. Sizin sizin muffin kalıplarınız büyükse çiçeğinizin boyutunu ona büyütün.
- Çanakları 10-12 dakika pişirin.
- Çikolataları benmari usulü eritin.
- Fındıkları küçük parçalara ayırdıktan sonra yağsız tavada ateşin üzerinde bi kaç tur çevirin.
- Çanaklar soğuduktan sonra fıstık ezmeli iç harcı doldurun. Üstüne erittiğiniz çikolatayı gezdirin ve son olarak ateşte birazcık döndürdüğünüz fındıkları serpiştirin.