Malzemeler
1200 gr. tam yağlı süt
200 gr. şeker
Yapılışı
- Tüm işlemlere başlamadan önce kullanacağınız tencereyi tek başına tartın. Çünkü sonunda toplam 300 gr. süt elde edince ateşten alacağız.
- Sütü tencerede yüksek orta ateşin üzerinde kaynama noktasında getirin. Kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alın; sütün dinmesini bekleyin. (süt bir anda kabarıyor)
- Tencereyi tekrar orta ateşin üzerine koyup içinde de tahta bi kaşık bulundurarak pişirin.
- Her 10-15 dakika bir üzerinde oluşan kabuğu temizleyin. 2-3 saat arası pişirmeniz gerekecektir. Bu pişirme süresince sütü kaynatmamanız gerekiyor.
- 300 gr. süt kalınca tencereyi ateşten alın ve süzgeçten geçirip başka bir kaba alın.
- İçine şekeri ekleyin ve yüksek orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.1 dakika kaynatıp ateşten alın.
- Oda sıcaklığına getirdikten sonra hava almayacak şekilde buzdolabında en az 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)