Hamur İçin
115 gr. küp küp doğranmış soğuk tereyağ
1 1/4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
25 ml. soğuk su
İç Harcı İçin
8-10 adet kırmızı Anjelik erik
½ su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kenarlar İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
- Erik Reçeli İçin; 3-4 eriği rendeleyin ve ½ su bardağı şeker ile yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra altını kısıp orta ateşte 6-7 dakika reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Son olarak reçeli süzün.
- Geriye kalan erikleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde kesin.
- Elediğiniz mısır nişastasıyla birlikte 1 yemek kaşığı şekeri eriklerle harmanlayın.
- Hamur İçin; un, toz şeker ve tuzu karıştırın.
- Tereyağını ekleyip irili ufaklı taneler olan bir hamur elde edin.
- Suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bi hamur elde edin.
- Hamuru 0.5 cm kalınlığında açın ve büyük bir tencere ya tabak yardımıyla düzgün yuvarlak biçiminde kesin.
- Yanlardan 3-4 cm boşluk bırakarak erikleri yelpaze biçiminde yerleştirin. (eriklerin üzerinde fazla nişasta kalırsa elinizle sıyırın) Yandaki hamuru eriklerin üzerine kapayın.
- Eriklerin üzerine 1 yemek kaşığı şekeri serpiştirin. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Galetin kenarlarına yumurta ve zeytinyağ karışımını sürün, 1 yemek kaşığı şekeri serpiştirin ve 175 C lik fırında 40-45 dakika pişirin.
- Galet fırından çıktıktan sonra 10 dakika dışarıda bekletin ve üzerine ılık reçeli sürüp servis edebilirsiniz.