KIRMIZI ERİKLİ GALET (GALETTE)

Malzemeler

Hamur İçin

115 gr. küp küp doğranmış soğuk tereyağ
1 1/4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
25 ml. soğuk su


İç Harcı İçin

8-10 adet kırmızı Anjelik erik
½ su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Kenarlar İçin

1 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
  1. Erik Reçeli İçin; 3-4 eriği rendeleyin ve ½ su bardağı şeker ile yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra altını kısıp orta ateşte 6-7 dakika reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Son olarak reçeli süzün.
  2. Geriye kalan erikleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde kesin.
  3. Elediğiniz mısır nişastasıyla birlikte 1 yemek kaşığı şekeri eriklerle harmanlayın.
  4. Hamur İçin; un, toz şeker ve tuzu karıştırın.
  5. Tereyağını ekleyip irili ufaklı taneler olan bir hamur elde edin. 
  6. Suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bi hamur elde edin.
  7. Hamuru 0.5 cm kalınlığında açın ve büyük bir tencere ya tabak yardımıyla düzgün yuvarlak  biçiminde kesin.
  8. Yanlardan 3-4 cm boşluk bırakarak erikleri yelpaze biçiminde yerleştirin. (eriklerin üzerinde fazla nişasta kalırsa elinizle sıyırın) Yandaki hamuru eriklerin üzerine kapayın.
  9. Eriklerin üzerine 1 yemek kaşığı şekeri serpiştirin. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  10. Galetin kenarlarına yumurta ve zeytinyağ karışımını sürün, 1 yemek kaşığı şekeri serpiştirin ve 175 C lik fırında 40-45 dakika pişirin.
  11. Galet fırından çıktıktan sonra 10 dakika dışarıda bekletin ve üzerine ılık reçeli sürüp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)