MANGO SOSLU PANNA COTTA

Malzemeler

300 gr. krema
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
 2 adet vanilya
4 adet yaprak jelatin 
(eğer toz jelatin kullanıcaksanız olması gereken yaklaşık 1.5 tatlı kaşığıdır)

Sos İçin

1 adet mango
3 yemek kaşığı şeker
Biraz su

Yapılışı

  1. Sos İçin; mangonun 1/3 ünü küçük küpler halinde kesin bir kenara koyun. 
  2. Geri kalan mangoyu gelişigüzel kesin ve şekerle birlikte 10 dakika kaynatın; blenderdan geçirin.
  3. Sos kıvamını nasıl seviyorsanız o kıvama erişene kadar su koyun. Daha sonra tekrar blenderdan geçirin ve süzün.
  4. Küp küp kestiğiniz mangoları 3-5 dakika ateşte çevirin. Daha sonra hepsini birleştirin.
  5. Panna Cotta İçin; yaprak jelatinleri soğuk suyun içine koyun ve yumuşayana kadar bekletin. (eğer toz jelatin kullanıyorsanız jelatinin üstünü biraz geçecek kadar su koyun, karıştırın ve mikrodalgada  5 daniye ısıtın ve karışıma ekleyin.)
  6. Krema, süt, toz şeker ve vanilyayı ısıtın; kaynatmayın! 
  7. Yumuşayan yaprak jelatinleri elinize alın, iyice sıkın ve suyunun süzülmesini sağlayın. Daha sonra sıcak karışıma ekleyin ve karıştırarak iyice erimesini sağlayın.
  8. Kaselere pay edin. Soğuduktan sonra panna cotta'ları kaselerden çıkarmak istiyorsanız doldurmadan önce kaseleri suyla ıslatın. 
Afiyet Olsun :)