Malzemeler
300 gr. krema
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 adet vanilya
4 adet yaprak jelatin
(eğer toz jelatin kullanıcaksanız olması gereken yaklaşık 1.5 tatlı kaşığıdır)
Sos İçin
1 adet mango
3 yemek kaşığı şeker
Biraz su
Yapılışı
- Sos İçin; mangonun 1/3 ünü küçük küpler halinde kesin bir kenara koyun.
- Geri kalan mangoyu gelişigüzel kesin ve şekerle birlikte 10 dakika kaynatın; blenderdan geçirin.
- Sos kıvamını nasıl seviyorsanız o kıvama erişene kadar su koyun. Daha sonra tekrar blenderdan geçirin ve süzün.
- Küp küp kestiğiniz mangoları 3-5 dakika ateşte çevirin. Daha sonra hepsini birleştirin.
- Panna Cotta İçin; yaprak jelatinleri soğuk suyun içine koyun ve yumuşayana kadar bekletin. (eğer toz jelatin kullanıyorsanız jelatinin üstünü biraz geçecek kadar su koyun, karıştırın ve mikrodalgada 5 daniye ısıtın ve karışıma ekleyin.)
- Krema, süt, toz şeker ve vanilyayı ısıtın; kaynatmayın!
- Yumuşayan yaprak jelatinleri elinize alın, iyice sıkın ve suyunun süzülmesini sağlayın. Daha sonra sıcak karışıma ekleyin ve karıştırarak iyice erimesini sağlayın.
- Kaselere pay edin. Soğuduktan sonra panna cotta'ları kaselerden çıkarmak istiyorsanız doldurmadan önce kaseleri suyla ıslatın.
Afiyet Olsun :)