Brownie İçin
225 gr. çikolata
4 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Vanilya
2 yumurta
1 + 1/3 su bardağı esmer şeker
200 gr. damla çikolata
Ara Krema İçin
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
100 gr. pudra şekeri
100 gr. sıvı çikolata (nutella vb.)
YAPILIŞI
225 gr. çikolata
4 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
Vanilya
2 yumurta
1 + 1/3 su bardağı esmer şeker
200 gr. damla çikolata
Ara Krema İçin
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
100 gr. pudra şekeri
100 gr. sıvı çikolata (nutella vb.)
YAPILIŞI
- Brownie İçin; çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayın.
- Yüksek devirde yumurta ve şekeri 5-10 dakika boyunca çırpın.
- Hızı düşürüp içine çikolatalı karışımı ekleyin. Tamamen karıştıktan sonra spatula yardımıyla unlu karışımı ekleyip homojen hale getirin.
- Son olarak damla çikolatayı ekleyin.
- Pişirme kağıdı koyduğunuz tepsinin üzerine yaklaşık 4-5 cm çapında yuvarlak olacak biçimde harcı dökün. Yuvarlakları biraz aralıklı yapın çünkü kurabiyeler piştikçe yayılıyor.
- 180°C lik fırında 8-10 dakika pişirin.
- Ara Krema İçin; tereyağ, pudra şekeri ve sıvı çikolatayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Oda sıcaklığına gelen brownie lerin arasına kremayı sürüp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)