LOR TATLISI

MALZEMELER

75 gr. tereyağı
300 ml. süt
100 gr. şeker
100 gr. un
120 gr. irmik
300 gr. lor peyniri
Kabartma tozu
5 yumurta

Şerbet İçin

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI
  1. Bu tariften yaklaşık 40 adet çıkıyor.
  2. Tereyağını eritin. 
  3. İçine süt ve şekeri ekleyip kaynatın.
  4. Un ve irmiği harmanlayın. Sütlü karışımın içine dökün ve tahta kaşıkla 2-3 dakika helva gibi pişirin. Geniş bir alana alın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  5. Lor peyniri ve kabartma tozunu pürüzsüz hale getirin. İrmikli karışıma ekleyip yoğurun.
  6. İlk önce 2 yumurtayı, daha sonra 3 yumurtayı yedirin.
  7. Sıkma torbasına istediğiniz ucu takarak şekil verdikten sonra 180°C lik fırında 20-22 dakika pişirin. (ben en aşağıdaki duyu kullandım ve sıkarken bir kaç tur döndürerek bu şekli verdim)
  8. Şerbet İçin; su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alıp içine limon suyunu dökün.
  9. Fırından çıkan lor tatlısıyla sıcak şerbeti buluşturun ve üzerini örtüp 1-2 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun :)