75 gr. tereyağı
300 ml. süt
100 gr. şeker
100 gr. un
120 gr. irmik
300 gr. lor peyniri
Kabartma tozu
5 yumurta
Şerbet İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
- Bu tariften yaklaşık 40 adet çıkıyor.
- Tereyağını eritin.
- İçine süt ve şekeri ekleyip kaynatın.
- Un ve irmiği harmanlayın. Sütlü karışımın içine dökün ve tahta kaşıkla 2-3 dakika helva gibi pişirin. Geniş bir alana alın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Lor peyniri ve kabartma tozunu pürüzsüz hale getirin. İrmikli karışıma ekleyip yoğurun.
- İlk önce 2 yumurtayı, daha sonra 3 yumurtayı yedirin.
- Sıkma torbasına istediğiniz ucu takarak şekil verdikten sonra 180°C lik fırında 20-22 dakika pişirin. (ben en aşağıdaki duyu kullandım ve sıkarken bir kaç tur döndürerek bu şekli verdim)
- Şerbet İçin; su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alıp içine limon suyunu dökün.
- Fırından çıkan lor tatlısıyla sıcak şerbeti buluşturun ve üzerini örtüp 1-2 saat dinlendirin.