1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
125 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1-2 kahve fincanı toz antep fıstığı
1-2 kahve fincanı toz antep fıstığı
YAPILIŞI
- Şeker, su ve sütü kısık ateşte eritin; iyice ısıtın.
- Sıvı yağı tencereye alın ve üzerine tereyağını ekleyip eritin.
- Hemen ardından kısık ateşte irmiği ekleyin ve renk değiştirene kadar kavurun.
- Dikkatli biçimde sıcak sütlü karışımı ekleyin ve sütü çekene kadar kadar kapağı kapalı biçimde pişirin.
- Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapayın ve havlu peçete koyup kapağını tekrar kapatın; 10 dakika demlenmesini sağlayın.
- Bir çatal yardımıyla ezmeyecek biçimde karıştırın bu esnada toz antep fıstığını ekleyin ve tekrar havlu peçeteyle 5 dakika daha demlenmesini sağlayın.