FISTIKLI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
125 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1-2 kahve fincanı toz antep fıstığı
YAPILIŞI
  1. Şeker, su  ve sütü kısık ateşte eritin; iyice ısıtın.
  2. Sıvı yağı tencereye alın ve üzerine tereyağını ekleyip eritin.
  3. Hemen ardından kısık ateşte irmiği ekleyin ve renk değiştirene kadar kavurun.
  4. Dikkatli biçimde sıcak sütlü karışımı ekleyin ve sütü çekene kadar kadar kapağı kapalı biçimde pişirin.
  5. Göz göz olduktan sonra ocağın altını  kapayın ve havlu peçete koyup kapağını tekrar kapatın; 10 dakika demlenmesini sağlayın.
  6. Bir çatal yardımıyla ezmeyecek biçimde karıştırın bu esnada toz antep fıstığını ekleyin ve tekrar havlu peçeteyle 5 dakika daha demlenmesini sağlayın.
Afiyet Olsun 🍴