HAVUÇLU TART PASTA

MALZEMELER

Kek İçin

2 yumurta
1.5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
Kabartma tozu
Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 büyük havuç (rendelenmiş)
½ su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebi İçin

500 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı ceviz toz halinde
Vanilya
100 gr. labne peynir

Üstü İçin

6 havuç (rendelenmiş)
2 kahve fincanı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
  1. Kek İçin; yumurta ve şekeri 5-10 dakika rengi açılana kadar çırpın. (biraz sabır!)
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyin sadece karışana kadar çırpın.
  3. Ayrı bi kapta un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, havuç ve cevizi karıştırın. Daha sonra sıvı karışımın üzerine ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Yağlamış olduğunuz kek kalıbına dökün ve 180°C de 20-25 dakika pişirin.
  5. Muhallebi İçin; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ateşte 10 dakika pişirin.
  6. Vanilya ve cevizi ekleyip 1 dakika daha ateşte bırakın.
  7. Muhallebiyi soğuttuktan sonra labne peyniri ekleyip iyice birbirine yedirin.
  8. Üstü İçin; havuçları ve şekeri üstü kapalı biçimde kısık ateşte, havuçlar yumuşayana kadar pişirin.  Suyunu çok çekmesini beklemeyin hafif sulu kalsın. Daha sonra blenderdan geçirip püre haline getirin.
  9. Püre halindeki havuçlara tarçın ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.
  10. Keki kalıptan ters çevirip çıkardıktan sonra içine muhallebiyi dökün ve en üste havuç püresini koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)