Kek İçin
2 yumurta
1.5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
Kabartma tozu
Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 büyük havuç (rendelenmiş)
½ su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebi İçin
500 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı ceviz toz halinde
Vanilya
100 gr. labne peynir
Üstü İçin
6 havuç (rendelenmiş)
2 kahve fincanı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
- Kek İçin; yumurta ve şekeri 5-10 dakika rengi açılana kadar çırpın. (biraz sabır!)
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyin sadece karışana kadar çırpın.
- Ayrı bi kapta un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, havuç ve cevizi karıştırın. Daha sonra sıvı karışımın üzerine ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlamış olduğunuz kek kalıbına dökün ve 180°C de 20-25 dakika pişirin.
- Muhallebi İçin; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ateşte 10 dakika pişirin.
- Vanilya ve cevizi ekleyip 1 dakika daha ateşte bırakın.
- Muhallebiyi soğuttuktan sonra labne peyniri ekleyip iyice birbirine yedirin.
- Üstü İçin; havuçları ve şekeri üstü kapalı biçimde kısık ateşte, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çok çekmesini beklemeyin hafif sulu kalsın. Daha sonra blenderdan geçirip püre haline getirin.
- Püre halindeki havuçlara tarçın ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.
- Keki kalıptan ters çevirip çıkardıktan sonra içine muhallebiyi dökün ve en üste havuç püresini koyup servis edebilirsiniz.