MALZEMELER
KEK İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Vanilya
Kabartma Tozu
2 su bardağı un
GANAJ KREMA
1 paket krema (200 gr.)
200 gr. bitter çikolata
SÜSLEMEK İÇİN
1 paket orman meyveli krem şanti
Fındık
YAPILIŞI
- Kek İçin; vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırın.
- Ayrı kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Daha sonra kuru karışımı sıvı karışıma ekleyin.
- Kek harcını fırın tepsisine dökün ve 180 C de dakika pişirin.
- Kek soğuduktan sonra istediğiniz boyda kareler kesin ve sonra onların içinden kalp kesin. Arka ve ön kapak için kesilmemiş kareler bırakın.
- Üstü İçin; kremayı ısıtın ve içine çikolataları atıp eritin.
- Her katın arasına krem şantiden biraz sürün ve ortaları denk gelecek biçimde yerleştirdikten sonra içine kremadan sıkın; ön ve arka kapakları kapatın.
- Kalbi düz biçimde gelecek şekilde pastayı çevirdikten sonra ganaj çikolata ile kaplayın ve alt kenarlarını kırık fındıklarla çevreleyin. Buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤