ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI MİNİ PASTALAR


MALZEMELER

1 su bardağı frambuaz
1/4 su bardağı toz şeker
150 gr. bitter çikolata
200 gr. soğuk krema
Hazır kek tabanları
Hindistan Cevizi
Şekerli su
Frambuaz

YAPILIŞI
  1. Frambuaz ve şekeri kaynayıncaya kadar pişirin ve sonrasında süzün. (ben ağzıma çıtırtı gelmesini sevdiğimden dolayı süzülen kısımdan 1 yemek kaşığı kadar aldım.)
  2. Çikolatayı eritin ve ılımaya bırakın.
  3. Soğuk kremayı iyice katılaşana kadar çırpın.
  4. Çikolatayla süzülmüş frambuazı karıştırın; daha sonra kremaya ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
  5. Hazır kek tabanlarını istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
  6. Keklerin kenarlarını hızlıca şekerli suya batırın ve hindistan cevizine bulayın. Kekin üzerini de şekerli suyla ıslatın.
  7. Kremaya şekil verme kısmında isterseniz sıkma torbası ve uç kullanarak ya da isterseniz kaşık-bıçak yardımıyla şekil verebilirsiniz; seçim sizin.
  8. Son olarak üstüne frambuazları koyup servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN ❤🍴