MALZEMELER
1 su bardağı frambuaz
1/4 su bardağı toz şeker
150 gr. bitter çikolata
200 gr. soğuk krema
Hazır kek tabanları
Hindistan Cevizi
Şekerli su
Frambuaz
YAPILIŞI
- Frambuaz ve şekeri kaynayıncaya kadar pişirin ve sonrasında süzün. (ben ağzıma çıtırtı gelmesini sevdiğimden dolayı süzülen kısımdan 1 yemek kaşığı kadar aldım.)
- Çikolatayı eritin ve ılımaya bırakın.
- Soğuk kremayı iyice katılaşana kadar çırpın.
- Çikolatayla süzülmüş frambuazı karıştırın; daha sonra kremaya ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
- Hazır kek tabanlarını istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
- Keklerin kenarlarını hızlıca şekerli suya batırın ve hindistan cevizine bulayın. Kekin üzerini de şekerli suyla ıslatın.
- Kremaya şekil verme kısmında isterseniz sıkma torbası ve uç kullanarak ya da isterseniz kaşık-bıçak yardımıyla şekil verebilirsiniz; seçim sizin.
- Son olarak üstüne frambuazları koyup servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN ❤🍴