TAHİN PEKMEZLİ LAVA KEK

MALZEMELER

90 gr. tereyağ
1.5 kahve fincanı tahin
1.5 kahve fincanı pekmez
5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
3/4 su bardağı un
Bi tutam tuz
Tereyağ ve toz şeker (hazırlıklar için)

YAPILIŞI
  1. Sufle kaplarını yukarı doğru yağlayın ve şekerle kaplanmasını sağladıktan sonra buzdolabına koyun.
  2. Tereyağı eritin ve pekmez ile tahini koyup homojen hale gelmesini sağlayıp ocaktan alın; ılıtın.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Tahin-pekmezli karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin; karıştırın.
  5. Un ve tuzu ekleyip spatula yardımıyla birbirine yedirin.
  6. 180°C lik fırında 12-15 dakika pişirin. (İçi akışkan olduğu için kürdan ıslak çıkacaktır. Hazırladığınız harcı en fazla 1 gün buzdolabında saklayıp sonra pişirebilirsiniz.)
  7. Fırından çıkardığınız keki ters çevirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun 🍴❤