90 gr. tereyağ
1.5 kahve fincanı tahin
1.5 kahve fincanı pekmez
5 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta
3/4 su bardağı un
Bi tutam tuz
Tereyağ ve toz şeker (hazırlıklar için)
YAPILIŞI
- Sufle kaplarını yukarı doğru yağlayın ve şekerle kaplanmasını sağladıktan sonra buzdolabına koyun.
- Tereyağı eritin ve pekmez ile tahini koyup homojen hale gelmesini sağlayıp ocaktan alın; ılıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Tahin-pekmezli karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin; karıştırın.
- Un ve tuzu ekleyip spatula yardımıyla birbirine yedirin.
- 180°C lik fırında 12-15 dakika pişirin. (İçi akışkan olduğu için kürdan ıslak çıkacaktır. Hazırladığınız harcı en fazla 1 gün buzdolabında saklayıp sonra pişirebilirsiniz.)
- Fırından çıkardığınız keki ters çevirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun 🍴❤