MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı fasulye
10 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
10 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 avuç kuru üzüm
6 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
SÜSLEMEK İÇİN
Ceviz
Fındık
Toz fıstık
Hindistan Cevizi
Nar
YAPILIŞI
- Bir gece önceden buğday, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı sıcak suda ıslatın.
- Ertesi gün ayrı ayrı, sularını değiştirip haşlayın. Nohut ve fasulyeden farklı olarak buğdayı 10 su bardağı suyla haşlayın ve suyuna karanfil, tarçın ekleyin.
- İyice piştikten sonra fasulye ve nohutu süzüp buğdayın olduğu tencerede birleştirin ve şekerle bir taşım kaynatın.
- Kaynattıktan sonra kuru üzüm, küp küp doğranmış kuru incir ve kuru kayısı ekleyin.
- Altını kapatıp 10 dakika bekletin ve daha sonra kaplara pay edin.
Afiyet Olsun 🍴❤