AŞURE


MALZEMELER

1  su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı fasulye
10 su bardağı su
1 su  bardağı toz şeker
10 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 avuç kuru üzüm
6 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı

SÜSLEMEK İÇİN

Ceviz
Fındık
Toz fıstık
Hindistan Cevizi
Nar


YAPILIŞI

  1. Bir gece önceden buğday, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı sıcak suda ıslatın.
  2. Ertesi gün ayrı ayrı, sularını değiştirip haşlayın. Nohut ve fasulyeden farklı olarak buğdayı 10 su bardağı suyla haşlayın ve suyuna karanfil, tarçın ekleyin.
  3. İyice piştikten sonra fasulye ve nohutu süzüp buğdayın olduğu tencerede birleştirin ve şekerle bir taşım kaynatın. 
  4. Kaynattıktan sonra kuru üzüm, küp küp doğranmış kuru incir ve kuru kayısı ekleyin.
  5. Altını kapatıp 10 dakika bekletin ve daha sonra kaplara pay edin.
Afiyet Olsun 🍴❤