MALZEMELER
KEK İÇİN
3 yumurta (beyaz ve sarı ayrı)
1/4 su bardağı pekmez
1/4 su bardağı bal
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 su bardağı un
1/4 yemek kaşığı karbonat
1/2 yemek kaşığı zencefil
1/2 yemek kaşığı tarçın
Tuz
KARLAR İÇİN
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı un
1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1/2 çay kaşığı beyaz toz boya
KREMA İÇİN
100 gr. erimiş tereyağ
250 gr. labne peynir (oda sıcaklığında)
2 su bardağı pudra şekeri
Vanilya
2 yemek kaşığı konyak (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Karlar İçin; bütün malzemeleri karıştırın.
- Kar deseni var ama ben bunu kullanmadım biraz küçük ve ince diye kendim çizdim. Ama yine de koyuyorum. KAR DESENİ
- Desenin üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden geçin ve yağlı kağıdın arkasını çevirin ince bir şeyle üstünden geçin. 1 gece buzlukta dondurun.
- Krema İçin; bütün malzemeleri homojen olana kadar çırpın ve buzdolabında dinlendirin.
- Kek İçin; un, karbonat, zencefil, tarçın ve tuzu harmanlayın.
- Yumurta beyazlarını kar haline getirin.
- Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Bal, pekmez ve tereyağını ekleyin.
- Yumurta sarılı karışıma kuru malzemeleri ekleyip spatulayla karıştırın.
- Son olarak yumurta beyazlarını ekleyip alttan üste spatulayla, yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
- Buzluktan çıkardığınız karların üzerine kek harcını dökün; eşit biçimde yayın. 175°C de 6-7 dakika pişirin.
- Keki fırından çıkardıktan sonra sıkıca, rulo biçiminde sarın ve üzerine havlu örtüp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra keki dikkatlice açın ve içine kremayı sürüp tekrar kapatın.
Afiyet Olsun 🍴❤