ZENCEFİLLİ RULO PASTA


MALZEMELER

KEK İÇİN

3 yumurta (beyaz ve sarı ayrı)
1/4 su bardağı pekmez
1/4 su bardağı bal
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 su bardağı un
1/4 yemek kaşığı karbonat
1/2 yemek kaşığı zencefil
1/2 yemek kaşığı tarçın
Tuz

KARLAR İÇİN

1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı un
1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1/2 çay kaşığı beyaz toz boya

KREMA İÇİN

100 gr. erimiş tereyağ
250 gr. labne peynir (oda sıcaklığında)
2 su bardağı pudra şekeri
Vanilya
2 yemek kaşığı konyak (isteğe bağlı)


YAPILIŞI
  1. Karlar İçin; bütün malzemeleri karıştırın.
  2. Kar deseni var ama ben bunu kullanmadım biraz küçük ve ince diye kendim çizdim. Ama yine de koyuyorum. KAR DESENİ
  3. Desenin üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden geçin ve yağlı kağıdın arkasını çevirin ince bir şeyle üstünden geçin. 1 gece buzlukta dondurun.
  4. Krema İçin; bütün malzemeleri homojen olana kadar çırpın ve buzdolabında dinlendirin.
  5. Kek İçin; un, karbonat, zencefil, tarçın ve tuzu harmanlayın.
  6. Yumurta beyazlarını kar haline getirin.
  7. Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Bal, pekmez ve tereyağını ekleyin.
  8. Yumurta sarılı karışıma kuru malzemeleri ekleyip spatulayla karıştırın.
  9. Son olarak yumurta beyazlarını ekleyip alttan üste spatulayla, yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
  10. Buzluktan çıkardığınız karların üzerine kek harcını dökün; eşit biçimde yayın. 175°C de 6-7 dakika pişirin.
  11. Keki fırından çıkardıktan sonra sıkıca, rulo biçiminde sarın ve üzerine havlu örtüp soğumaya bırakın.
  12. Soğuduktan sonra keki dikkatlice açın ve içine kremayı sürüp tekrar kapatın.
Afiyet Olsun 🍴❤